Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Shpëlajini mirë fasulet dhe lerini përgjatë natës në ujë që të zbuten.
Mbushni një tenxhere me ujë, lëreni të ziejë dhe shtoni fasulet. Lëreni në zjarr për rreth 30 minuta dhe ruani një gotë ujë nga lëngu i tyre sepse do ju duhet për tavën.
Ngrohni furrën në 180 gradë.
Në një tenxhere hidhni vajin, hudhrën, qepën, karotat, kripën, piperin e zi dhe paprikën. Kur qepa të jetë zbutur dhe të jetë bërë transparente, shtoni salcën, fasulet e kulluara, ujin e fasuleve dhe dafinën.
Lëreni të ziejë duke e trazuar.
Kur të ketë marrë pamjen e një mase, hidheni në tavë. Futeni në furrë për rreth 30 minuta, derisa fasulet të jenë zbutur.
Shërbejni me pak majdanoz të freskët.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento