Paella me fruta deti
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
Parangrohni furrën në 180 gradë.
Përgjysmoni specin djegës, hiqini farat nëse nuk ju pëlqen shumë djegës.
Vendoseni në një përpunues të vogël ushqimi me purenë e domates, vajin e ullirit dhe hudhrën. Përpunojeni në një masë paste, më pas shpërndajeni mbi pulë.
Shtoni pulën dhe patatet në tepsi dhe spërkatini mirë me piper të zi dhe pak kripë, më pas përzieni gjithçka mirë me duart tuaja. Shtoni trumzën dhe piqeni për 30 minuta.
Shtoni pancetën dhe piqeni edhe për 15 minuta, më pas shtoni domatet dhe piqeni edhe për 15 minuta derisa domatet të jenë zbutur dhe pula të jetë gatuar.
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento