Sugjerojmë:

Tavë me pulë amatriciana

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
1 orë
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
1 spec djegës i kuq
3 lugë gjelle pure domate
3 lugë gjelle vaj ulliri
3 thelpinj hudhre
8 kofshë pule pa lëkurë
500 g patate të reja
4 degë trumzë
140 gr kubikë pancetë (ose proshutë të tymosur)
400 g pomodorini

Parangrohni furrën në 180 gradë.

Përgjysmoni specin djegës, hiqini farat nëse nuk ju pëlqen shumë djegës.

Vendoseni në një përpunues të vogël ushqimi me purenë e domates, vajin e ullirit dhe hudhrën. Përpunojeni në një masë paste, më pas shpërndajeni mbi pulë.

Shtoni pulën dhe patatet në tepsi dhe spërkatini mirë me piper të zi dhe pak kripë, më pas përzieni gjithçka mirë me duart tuaja. Shtoni trumzën dhe piqeni për 30 minuta.

Shtoni  pancetën dhe piqeni edhe për 15 minuta, më pas shtoni domatet dhe piqeni edhe për 15 minuta derisa domatet të jenë zbutur dhe pula të jetë gatuar.

Komento