Arkiva e etiketave: sallate

Sallatë me lakër jeshile, e preferuara e ditëve të...

1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të ziejë. Vendoseni lakrën jeshile në ujë dhe ziejini për 8 minuta. Kullojeni dhe më pas shtrydhni ujin e tepërt. 2.Shkrini gjalpin në një tigan. Shtoni hudhrën dhe specat e kuq djegës...

Sallatë vjeshte “Santa Fe” me tortilla dhe mish pule

1.Përgatsni salcën / marinadë. 2.Hidhni së bashku vajin e ullirit, piperin e kuq, lëngun e limes, hudhrën dhe qimnon derisa të emulsohet. 3.Vendosni gjoksin e pulës në një qese të madhe plastike të mbyllur. 4.Derdhni rreth gjysmën e lëngut...

Plot fibra dhe vlera ushqyese: Sallatë me mish pule...

1.Në një tenxhere vëmë mishin e pulës, trumzë, dafinë, koriandër kokër, piper kokërr. I mbulojmë me ujë të ftohtë dhe i vëmë në zjarr të marrin valë. 2.Kur mishi të jetë zier, fikim zjarrin dhe e lëmë mishin të...

Sallatë e ftohtë pule me fruta të freskëta

1.Në një tas, përzjeni të gjithë përbërësit e marinimit. Shtoni mishin e prerë në kubikë të vegjël, i përzjeni mirë me lugë, e mbuloni me plastmasë kuzhine dhe e lini të pushojë 2 orë në frigorifer. 2.Pas kësaj kohe,...

Sallatë me selino, karrota dhe qepë, fantastike për ju...

1.Në një tas mesatar hidhni së bashku vaj ulliri, uthull, mjaltë, kripë dhe piper. 2.Në tas shtoni selino, karota dhe qepë të njoma në salcë dhe hidhini të kombinohen. 3.Sipër hidhni djathin blu të thërrmuar dhe përzijini. 4.Sallata është...

Ky kombinim i orizit me pjepër dhe proshutë do...

1.Ziejmë orizin në ujë me kripë, e kullojmë dhe e shpëlajmë me ujë të ftohtë. 2.E vendosim në tas dhe shtojmë djathin, proshutën, pjeprin të copëtuara. 3.Shtojmë rukola, manaferra dhe e marinojmë të gjithë sallatën me kripë, piper dhe...

Sallatë me patate të ëmbël dhe rukola

Nxehni furrën në 220 gradë C. Në një tas të madh, përzieni patatet, 2 lugë gjelle vaj ulliri, ½ lugë çaji kripë dhe piperin. Vendosini patatet në një tavë të mbuluar me letër kuzhine dhe lërini të piqen derisa...

Si gatuhet sallata e famshme italiane ‘capricciosa’

1.Presim në fije të holla perimet e lara dhe të pastruara. 2.I vendosim në një tas dhe i shtojmë kripën dhe uthullën e mollës duke i përzierë mirë. 3.Në të njëjtën mënyrë presim edhe djathin dhe proshutën dhe i...

Sallatë patëllxhanësh, një super pjatë

Ndizeni furrën në  200 °C.  Vendosini patëllxhanët e larë në furrë duke i shpuar me pirun në vende të ndryshme. Lërini të piqen për rreth një orë. Pasi janë pjekur, lërini të ftohen pak dhe më pas prijini në...