Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Përgatsni salcën / marinadë.
2.Hidhni së bashku vajin e ullirit, piperin e kuq, lëngun e limes, hudhrën dhe qimnon derisa të emulsohet.
3.Vendosni gjoksin e pulës në një qese të madhe plastike të mbyllur.
4.Derdhni rreth gjysmën e lëngut të limes mbi mishin e pulës, mbulleni qesen dhe rrihni mishin e pulës.Marinojeni për 15 minuta.
5.Ndërkohë, ngrohni 2 lugë vaj vegjetal në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
6.Pritini tortillat në gjysmë, pastaj ndani gjysmën në shirita të hollë.
7.Kur vaji është nxehur hidhni copat e tortillave dhe skuqini sa të bëhen krokante.
8.Thajini me peshqir letre dhe marinojini menjëherë me kripë.
9.Në një tigan të veçantë, ngrohni vajin e mbetur të perimeve mbi nxehtësinë mesatare.
10.Shto mishin e pulës dhe gatuajeni për 6-8 minuta në secilën anë, derisa është gatuar.
11.Lëreni të pushojë për 10 minuta përpara se ta prisni. Mblidhni sallatën.
12.Hidhni përbërësit e mbetur në një tas të madh dhe shtoni mishin e skqur të pulës me tortillat dhe salcën e përgatitur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment