Sugjerojmë:

Sallatë vjeshte “Santa Fe” me tortilla dhe mish pule

1/4 filxhan vaj ulliri
Piper i kuq
1/4 filxhan lëng limoni
2 karafil hudher
1/2 lugë çaji qimnon
Kripë, Piper i zi
3 lugë çaji vaj vegjetal
2 tortilla me misër
2 copa gjoks pule
4 filxhanë sallatë jeshile
1 filxhan fasule të zeza
1 filxhan djathë Monterey Jack i copëtuar
1 avokado
1/4 filxhan majdanoz i copëtuar
2/3 filxhan misër

1.Përgatsni salcën / marinadë.

2.Hidhni së bashku vajin e ullirit, piperin e kuq, lëngun e limes, hudhrën dhe qimnon derisa të emulsohet.

3.Vendosni gjoksin e pulës në një qese të madhe plastike të mbyllur.

4.Derdhni rreth gjysmën e lëngut të limes mbi mishin e pulës, mbulleni qesen dhe rrihni mishin e pulës.Marinojeni për 15 minuta.

5.Ndërkohë, ngrohni 2 lugë vaj vegjetal në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.

6.Pritini tortillat në gjysmë, pastaj ndani gjysmën në shirita të hollë.

7.Kur vaji është nxehur hidhni copat e tortillave dhe skuqini sa të bëhen krokante.

8.Thajini me peshqir letre dhe marinojini menjëherë me kripë.

9.Në një tigan të veçantë, ngrohni vajin e mbetur të perimeve mbi nxehtësinë mesatare.

10.Shto mishin e pulës dhe gatuajeni për 6-8 minuta në secilën anë, derisa është gatuar.

11.Lëreni të pushojë për 10 minuta përpara se ta prisni. Mblidhni sallatën.

12.Hidhni përbërësit e mbetur në një tas të madh dhe shtoni mishin e skqur të pulës me tortillat dhe salcën e përgatitur.

Lini një koment