Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Presim në fije të holla perimet e lara dhe të pastruara.
2.I vendosim në një tas dhe i shtojmë kripën dhe uthullën e mollës duke i përzierë mirë.
3.Në të njëjtën mënyrë presim edhe djathin dhe proshutën dhe i shtojmë tek perimet.
4.Në fund shtojmë majonezën dhe mustardën duke i përzierë mirë deri sa perimet të mbushen me salcë.
5.E vendosim sallaten kapriçoze për të paktën 1 orë në frigorifer deri sa shijet të bashkohen me njëra -tjetrën, dhe me pas e servirim në një pjatë të shtruar me gjethe sallate jeshile.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment