Sugjerojmë:

Sallatë e ftohtë pule me fruta të freskëta

2 gjokse pule
1 avokado
Sallatë jeshile
5-6 rrepa të kuqe
Vaj ulliri, lëng limoni
Qershi të thata ose rrush të thatë
Për marinimin e mishit:
4 lugë lëng portokalli ose 3 lugë lëng limoni
2 lugë vaj ulliri
1 qepë e njomë bashkë me bishtat e prerë imët
Kripë e piper sipas nevojës

1.Në një tas, përzjeni të gjithë përbërësit e marinimit. Shtoni mishin e prerë në kubikë të vegjël, i përzjeni mirë me lugë, e mbuloni me plastmasë kuzhine dhe e lini të pushojë 2 orë në frigorifer.

2.Pas kësaj kohe, ndizni furrën në temperaturën 180° C dhe vendosni mishin, të cilin e keni hedhur në tavë bashkë me lëngun. E lini të piqet për rreth 15/20 minuta dhe e lini të ftohet plotësisht.

3.Në një tas, hidhni sallatën jeshile të grirë, rrepat në feta të holla, qershitë e thata dhe avokadon të prerë në copa.

4.E spërkatni me kripë, vaj ulliri, lëng limoni dhe pak piper të bardhë, nëse ju pëlqen.

5.Shtoni fruta të freskëta sipas dëshirës. E konsumoni menjëherë, pasi avokadoja nxihet shpejt.

Lini një koment