Sugjerojmë:

Sallatë me lakër jeshile, e preferuara e ditëve të vjeshtës!

2 kilogramë lakër jeshile, kërcet e hequra
4 lugë gjalpë pa kripë
4 thelpinj hudhër të grirë
1/4 lugë çaji spec djegës të kuq
1/2 lugë çaji kripë
1 lugë lëng limoni të freskët

1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të ziejë. Vendoseni lakrën jeshile në ujë dhe ziejini për 8 minuta. Kullojeni dhe më pas shtrydhni ujin e tepërt.

2.Shkrini gjalpin në një tigan. Shtoni hudhrën dhe specat e kuq djegës dhe gatuajeni derisa të ketë aromë, rreth 45 sekonda.

3.Shtoni lakrën jeshile të gatuar dhe gatuajeni, duke e trazuar herë pas here, për 20-25 minuta derisa të bëhet jeshile e thellë dhe e butë.

4.E heqim nga zjarri dhe e rregullojmë me kripë dhe e përziejmë me lëng limoni. Shërbejeni.

Lini një koment