Salcë për sallatat
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Sugjerojmë:
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Deri në 48 orë dhe të paktën 12 orë para gatimit, lironi lëkurën mbi gjoksin e gjelit në mënyrë që të mund të fusni duart poshtë saj. Spërkateni zogun kudo, duke përfshirë edhe nën lëkurë, me 2 lugë gjelle...
Hiqni çdo yndyrë të tepërt nga tava e gjelit të detit, por mbani gjysmat e qepës. Vendoseni tavën në zjarr mesatar dhe më pas spërkatni miellin. E trazojmë me lugë druri dhe e kaurdisim për 2 minuta, duke e...
Hidhni në një tigan sheqerin dhe 100 ml lëng portokalli dhe më pas lërini të vlojnë. Përzieni 250 g boronica të freskëta ose të ngrira, më pas ziejini derisa të zbuten, por të mbajnë ende formën e tyre –...
Në një kavanoz, përieni të gjithë përbërësit dhe rregullojini me kripë dhe piper. Tundeni mirë kavanozin që të bashkohen në një masë të vetme dhe shtojani sallatës së freskët pak përpara se ta shërbeni. Ruaj Recetën
Ngrohni vajin në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare. Skuqni në të qepën dhe hudhrën për 10 minuta derisa qepa të jetë zbutur. Shtoni specat dhe vazhdoni gatimin derisa të kenë marrë nxehtësi njëtrajtësisht. Hiqini nga zjarri dhe...
Një recetë e pazakontë dhe e shijshme, një mënyrë e mirë e mirë për të përdorur perimet që keni në frigorifer në mënyrë të thjeshtë e të shijshme. Me ndihmën e salcës së ëmbël, orizi basmat me perime do...
1.Nxehni 1 lugë gjelle vaj në tigan dhe shtoni qepë dhe gatuajeni, duke e përzier herë pas here, derisa të zbutet, 5 – 6 minuta. Shtoni hudhër dhe gatuajeni 2 minuta, më pas transferojeni në tas. 2.Prisni spinaqin dhe...
1.Përziejmë kosin, dhallin, majonezën, qepët e njoma, lëngun e limonit, hudhrat, rigonin, piperin, mustardën pluhur dhe pluhurin e qepës në një tas mesatar, duke i përzier me kripë. 2.I lemë të freskohen të paktën për 20 minuta përpara se...