Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: receta

Receta super e thjeshtë që ju çliron nga stresi

Jeta mund të jetë plotë tensione dhe me shqetësime, të cilat mund duhet t’i heqësh qafe me netët e qeta të ulura në ballkon ose duke biseduar me miqtë dhe duke shijuar një shishe verë me ushqime të mira....

Për 5 minuta mund të bëni meringa të shijshme...

Meringat janë ëmbëlsira të përftuara në përzierja delikate e të bardhave të vezëve me sheqer pluhur. Kanë shumë përdorime në kuzhinë: mund t’i shjojmë vetëm, të dekorojmë tortat apo ëmbëlsirat. Nëse kemi të bardha vezësh që na kanë mbetur...

Kjo është pizza që do t’ju bëjë të lëpini...

1.Duke bërë një formë pusi derdhni miellin, 200 ml ujë të ngrohtë dhe vajin e ullirit. Bashkojini me një lugë druri derisa të arrini të keni një masë brumi të butë. 2. Vendoseni në një sipërfaqe me pak miell...

Provoni këto brusketa italiane për një darkë të lehtë

1.Miksoni së bashku në një tas domatet, borzilokun, 3 lugë vaj ulliri, qepën e kuqe, hudhrën, uthullën dhe piperin. 2. Lëreni përzierjen të qëndrojë në temperaturën e dhomës për 15 minuta, më pas vendoseni në frigorifer të marinohet për...

Rosto derri me mustardë dhe salcë boronice

1.Vendosni roston të zihet në një tenxhere me presion.2.Kombinoni salcën e boronicës, mustarden, sheqerin kaf dhe lëngun e limonit dhe derdheni mbi rosto.3.Mbyllni kapakun dhe sigurohuni që ventilimi të jetë i mbyllur.4.Zgjidhni vendosjen manuale dhe rregulloni presionin në kohë...

Kuzhinë franceze. Supë me qepë dhe bukë të thekur

Supa me qepë është një pjatë tipike e kuzhinës franceze, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe me shije të veçantë. Djathi dhe erëzat i japin një qasje unike. Përbërësit: ½ kg qepë të bardha 50 gr gjalpë 1,5 l...

Këto pancakes janë kaq të shijshme e të thjeshta...

Ngrohni furrën në 200 gradë. 2. Duhet të keni një letër rezistente ndaj nxehtësisë për t’i mbajtur të ngrohta pancakes. 3. Në një tas të vogël përzieni bashkë miellin, sheqerin, sodën dhe kripën. 4. Në një enë mesatare rrihni...