Sugjerojmë:

Rosto derri me mustardë dhe salcë boronice

1 kg mish derri pa kocka
1 kuti me salcë boronice
1/4 filxhan mustardë
3 lugë sheqer kafe
3 lugë lëng limoni
1 lugë gjelle miell misri
1/4 filxhan ujë të ftohtë

1.Vendosni roston të zihet në një tenxhere me presion.
2.Kombinoni salcën e boronicës, mustarden, sheqerin kaf dhe lëngun e limonit dhe derdheni mbi rosto.
3.Mbyllni kapakun dhe sigurohuni që ventilimi të jetë i mbyllur.
4.Zgjidhni vendosjen manuale dhe rregulloni presionin në kohë të lartë dhe vendoseni për 25 minuta.
5.Kur të mbarohet gatimi, lejoni që presioni të lirohet në mënyrë të natyrshme për 10 minuta.
6.Hiqeni nga pjekja dhe mbajeni të ngrohtë.
7.Hiqni lëngjet e gatimit në një filxhan matës me 2 filxhanë.
8.Kthejini lëngjet në tenxhere me presion dhe lerini në ngrohje të lartë.
9.Në një tas të vogël, përzjeni misrin dhe ujin dhe gradualisht përzijeni me lëngun e gatimit.
10.Gatuajeni derisa salca është trashur 1-2 minuta.
11.Shërbejeni me mishin e derrit.

Lini një koment