Sugjerojmë:

Majonezë vegane në variantin me shafran Indie

Shafrani i Indisë është një erëz që nuk duhet të na mungojë në kuzhinë falë benefiteve të tij, shijes tipike dhe ngjyrës së bukur. Në këtë variant të majonezës, ngjyra e saj do të zëvendësojë të verdhën e vezës.

Përbërësit:

  • 150 ml vaj luledielli
  • 100 ml qumësht bimor
  • Gjysmë luge kafeje shafran indie
  • 2 lugë gjelle uthull molle
  • 1 lugë gjelle niseshte
  1. Në një enë hidhni qumështin, shafranin, kripën dhe ullullën e mollës.
  2. Përziejini në frulator.
  3. Pastaj shtoni vajin dhe vazhdoni t’i fruloni.
  4. Duhet të merrni një masë homogjene.
  5. Nëse ju duket shumë e lëngshme mund të shtoni një lugë niseshte misri.
  6. Ruhet në frigorifer për një javë në një kavanoz qelqi të mbyllur.

Lini një koment