Vezë të pjekura me bizele dhe bacon
1.Merrni 50 gr bacon të prerë në kuba dhe skuqeni në një tigan jongjitës me pak vaj. Shtoni një qepë të freskët të grirë imët dhe 150 gr bizele, gatuajini për 3-4 minuta dhe rregullojini me kripë e piper....
1.Merrni 50 gr bacon të prerë në kuba dhe skuqeni në një tigan jongjitës me pak vaj. Shtoni një qepë të freskët të grirë imët dhe 150 gr bizele, gatuajini për 3-4 minuta dhe rregullojini me kripë e piper....
1.Si fillim fusni orizin të ziejë.Ndërkohë në një tigan me vaj skuqni proshutën. 2.Hiqeni nga tigani me një lugë dhe vendoseni mënjanë. 3.Shtoni 1 lugë gjelle vaj dhe skuqini specat për 10 minuta. 4.Shtoni qepë, karrota, hudhra, xhenxhefil dhe...
1.Vendosni proshutën në një tigan të vogël dhe gatuajeni mbi nxehtësi mesatare duke e kthyer herë pas here, derisa të gatuhet 3 – 5 minuta. 2.Vendosni supën e pulës, bishtajat, qepën, uthullën, sheqerin, hudhrën, specin e zi dhe kripën...
1.Merrni fetat e bukës dhe shtrijini pak me petëz. 2.Sipër çdo fete vendosni fetat e proshutës dhe të djathit. 3.Rrihni vezën me një pirun dhe shtoni qumështin. 4.Rrotullojini në vetvete fetat e bukës dhe kalojini fillimisht në bukën e...
Si fillim lajmë dhe presim kërpudhat. Në tigan hedhim pak gjalpë dhe vaj ulliri dhe shtojmë kërpudhat. Sa kërpudhat të skuqen pak shtojmë panën. U hedhim pak kripë e piper dhe i lemë të ziejnë deri sa masa të...
1.Ndizni furrën dhe ndani petën në 8 drejtëkëndësha. 2.Vendoseni petën e brumit në tavë dhe sipër hidhni copat e pjeshkëve me 1/4 lugë çaji kripë dhe piper. 3.Lërini brumin dhe pjeshkët të piqen 3 – 5 minuta për secilën...
1.Në një enë rrihni bashkë të verdhat e vezëve me pak kripë, piper dhe hudhër derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur. 2.Në një tjetër enë, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë...
1.Në fillim zieni makaronat në ujë me kripë. Formën e tyre mund ta zgjidhni sipas dëshirës, por nuk rekomandohen spaghettit. 2.Prisni proshutën në copa të vogla dhe i skuqni me hudhra. 3.Në një enë rrihni vezët me panën. Më...
1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në sobë. 2.Shtoni makaronat dhe gatuajini duke rezervuar 1 gotë ujë gatimi, pastaj kullojini. 3.Ndërsa makaronat gatuhen, ju bëni salcën. 4.Përgatisni proshutën në një tigan të madh derisa të marrë...