Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në sobë.
2.Shtoni makaronat dhe gatuajini duke rezervuar 1 gotë ujë gatimi, pastaj kullojini.
3.Ndërsa makaronat gatuhen, ju bëni salcën.
4.Përgatisni proshutën në një tigan të madh derisa të marrë ngjyrë të artë.
5.Hiqeni nga tigani dhe vendoseni mënjanë. Kullojini yndyrat dhe lini rreth 1 lugë gjelle yndyrë proshutë.
6.Hidhni qepën e copëtuar në të njëjtin tigan deri sa të zbutet.
7.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për disa sekonda.
8.Shtoni misrin në tigan dhe lëreni të gatuhet për disa minuta, duke i trazuar rregullisht. Shtoni proshutën përsëri në tigan me erëzat.
9.Hidhni ujin rezervë, pana dhe lëng limoni.
10.Ziejeni salcën për disa minuta derisa të trashet.
11.Shikojeni për shije me kripë dhe piper.
12.Shtoni makaronat e gatuara në salcë dhe përizjini sa makaronat të bëhen kremoze.
13.Shtoni djathin parmixhani dhe qepët e njoma dhe shërbejini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento