Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim lajmë dhe presim kërpudhat.
Në tigan hedhim pak gjalpë dhe vaj ulliri dhe shtojmë kërpudhat.
Sa kërpudhat të skuqen pak shtojmë panën.
U hedhim pak kripë e piper dhe i lemë të ziejnë deri sa masa të trashet.
Gjatë kësaj kohe vemë tortelinit të ziejnë në ujë të valuar.
I lemë të ziejnë për 4-5 minuta.
Më pas i kullojmë dhe i shtojmë tek salca e kërpudhave.
Nëse janë shumë të thata shtojmë dhe një gotë lëng nga makaronat.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment