Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: kefir

Kefiri mund të përmirësojë tolerancën ndaj laktozës tek personat...

Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...

Gjithçka për kefirin, pijen e shëndetit të mirë

Kefiri është një prej ushqimeve ‘cool’ të momentit, një ‘bombë’ vitaminash dhe mineralesh që rivitalizojnë sistemin imunitar dhe luftojnë stresin. Suksesi i tij shkon dorë për dore me atë të ushqimeve të tjera të fermentuara që ‘Whole Foods’, gjigandi...

Kefir apo kombucha? Ja cilën duhet të zgjidhni

Kefir dhe kombucha njihen më mirë si produkte të fermentuara, të pasura me probiotikë. Ndërsa ata kalojnë një proces të ngjashëm fermentimi, kefiri është bërë tradicionalisht duke përdorur qumësht ndërsa kombucha duke përdor çaj jeshil ose të zi. Të...