Arkiva e etiketave: djathe

Farfalle me kërpudha dhe djathë dhie

Gatuani makaronat në ujë me shumë kripë deri sa të jenë al dente. Kullojini makaronat dhe kurseni ¼ filxhani nga uji i tyre.  Ndërkohë pastroni kërpudhat dhe më pas pritini në feta. Grini dhe spinaqin. Në një tigan, ngrohni...

Omletë greke e shijshme me djathë dhie dhe shparguj

Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare; gatuajini shpargujt dhe specin e kuq deri sa perimet të fillojnë të zbuten, rreth 3 minuta. Shtoni domatet qershi, spinaqin, hudhrën, rigonin, borzilokun dhe kripën dhe vazhdoni...

Brusketa me djathë dhie e fruta të thata

1.Punoni djathin në mënyrë që të bëhet më kremoz. Hiquni bërthamat hurmave arabe dhe grijini së bashku me kajsitë.2.Vendosni rrushin e thatë në ujë të ngrohtë për 10 minuta. Hidhni fistikët në një tenxhere me ujë që vlon. Pas...

Receta perfekte e darkës: Fettuccine me salcë specash të...

Ngrohni vajin në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare. Skuqni në të qepën dhe hudhrën për 10 minuta derisa qepa të jetë zbutur. Shtoni specat dhe vazhdoni gatimin derisa të kenë marrë nxehtësi njëtrajtësisht. Hiqini nga zjarri dhe...

Djathë në furrë me domate dhe erëza

1.Ndizni furrën në temperaturën 180 gradë dhe vazhdoni më pas me përgatitjen e perimeve. 2.Lajini domatet dhe pritini në feta të holla rrethore. 3.Më pas qëroni qepën dhe prijeni në feta të holla. 4.Në një enë shtoni domatet qepët,...

Nuk është mikrovala. Zbuloni mënyrën më të mirë të...

Ndryshe nga sa keni menduar më përpara, as mikrovala dhe as soba nuk janë alternativat më të mira të ngrohjes së disa ushqimeve specifike. Konkretisht sot e kemi fjalën për picën, por edhe byrekët nuk bëjnë përjashtim. Të ngrohurit...

Si të bëjmë vetë djathë kremoz të tipit philadelphia

Receta e djathit kremoz të bërë në shtëpi është shumë e thjeshtë për t’u realizuar dhe rezultati do të jetë shumë i ngjashëm me atë që blejmë në dyqane. Ideal për të përgatitur cheesecake të shijshme, i shkëlqyer për...

Pastiço me dy lloje djathrash dhe pana

1.Ndezim furrën në 200˚. 2.Në një tenxhere me flakë të ulët shkrijmë gjalpin, hedhim miellin dhe e skuqim pak, sa të marrë ngjyrë të lehtë, duke e përzier gjatë gjithë kohës me rrahësen me dorë. 3.E largojmë nga zjarri...

Djathë në kushte shtëpie, kaq e thjeshtë!

1.Si fillim zieni qumështin dhe lëreni të ftohet pak. 2.Majën e djathit ia hidhni qumështit të vakët. E përzieni mirë dhe e lini të mbuluar të pushojë për 12 orë në temperaturë dhome. 3.Pastaj e kulloni nëpërmjet një nape...