Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Ndizni furrën në temperaturën 180 gradë dhe vazhdoni më pas me përgatitjen e perimeve.
2.Lajini domatet dhe pritini në feta të holla rrethore.
3.Më pas qëroni qepën dhe prijeni në feta të holla.
4.Në një enë shtoni domatet qepët, ullinjtë, pak vaj ulliri dhe pak kripë.
5.Trazojini mirë dhe bëni gati tavën.
6.Në një tavë të vogël filloni të shtroni copat e domates dhe qepës.
7.Vendosni në qendër një copë të madhe djathi apo disa copa të vogla, por të trasha duke mbuluar kështu pjesën më të madhe të tavës.
8.Hidhni në anë të tavës ullinjtë dhe spërkasni me pak vaj ulliri djathin.
9.Përfundojeni gatimin duke i shtuar edhe pak rigon.
10.Futeni në furrë dhe lëreni të piqet në temperaturën 180 gradë për rreth 1 orë.
11.Vendosni gjithnjë një shtresë domate apo një perime tjetër gjithnjë para së të vendosni të piqni djathin.
12.Domtatet do t’ju ndihmojnë të evitoni kontaktin direkt me tavën të djathit dhe djegien e tij.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment