Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare; gatuajini shpargujt dhe specin e kuq deri sa perimet të fillojnë të zbuten, rreth 3 minuta. Shtoni domatet qershi, spinaqin, hudhrën, rigonin, borzilokun dhe kripën dhe vazhdoni zierjen derisa domatet të jenë të buta dhe spinaqi të jetë zier, edhe 3 deri në 5 minuta të tjera. Hiqini nga zjarri dhe transferojini perimet në një pjatë.
Shkrini gjalpin në një tigan të pastër mbi nxehtësi mesatare. Rrihni vezët dhe qumështin në një tas dhe derdhni në gjalpin e nxehtë, duke rrotulluar tiganin për të mbuluar të gjithë pjesën e poshtme me përzierjen e vezëve. Tërhiqeni një skaj të omëletës me një spatul dhe anoni tiganin për të lejuar që veza e pampiksur të kalojë poshtë dhe të gatuhet; Spërkateni omëletën me kripë.
Hidhni përzierjen e shpargujve të gatuar me një lugë në njërën anë të omletës dhe spërkatni me djathë dhie dhe cheddar. Palosni butësisht gjysmën e omletës mbi perimet dhe djathin dhe shtypni buzët lehtë për të mbyllur mbushjen. Gatuani derisa mbushja të jetë e nxehtë dhe djathi cheddar të jetë shkrirë, edhe 1 deri në 2 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento