Arkiva e etiketave: asparag

Risotto me shparg dhe pançetë

Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...

Metoda e duhur për të pjekur shpargujt në furrë

Parangrohni furrën në 220 gradë. Vendosni shpargujt në një tas për përzierje dhe spërkatni me vaj ulliri. Përziejini që të lyhen njëtrajtësisht edhe majat, më pas spërkatini me djathë parmigiano, hudhër, kripë dhe piper. Vendosni shpargujt në një tavë...

Superushqimet e pranverës. Ç’duhet të hamë me shumicë këtë...

Pranvera nuk sjell vetëm stinën e bukur: prodhimet  e të korrave na sjellin në tryezë gjëra të freskëta e perfekte për dietat tona, superushqime të vërteta.  Mes superushqimeve pranverore që nuk duhet t’u mungojnë janë: Rukola Rukola është një...

Pasta me krem limoni dhe shparguj

1.Si fillim zieni makaronat me metodën e zakonshme në tenxhere me ujë e kripë. 2.Prisni shpargujt nga koka dhe bishti. 3.Në një tigan me vaj ulliri shtoni hudhrat. Shtoni lëngun e pulës, lëngun e limonit, lëkurën e limonit, kremin...

Asparag, limon dhe salmon, treshe e përsosur!

Ruaj Recetën