Metoda e duhur për të pjekur shpargujt në furrë

Veshtiresia
E lehte
Gati për:
12-15 minuta
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
1 tufë shparguj të hollë me bishta të prerë
3 lugë vaj ulliri
1 ½ lugë djathë parmigiano i grirë
1 thelpi hudhër, i grirë
1 lugë çaji kripë deti
½ lugë çaji piper i zi i bluar
1 lugë gjelle lëng limoni

Parangrohni furrën në 220 gradë.

Vendosni shpargujt në një tas për përzierje dhe spërkatni me vaj ulliri.

Përziejini që të lyhen njëtrajtësisht edhe majat, më pas spërkatini me djathë parmigiano, hudhër, kripë dhe piper. Vendosni shpargujt në një tavë në një shtresë të vetme.

Piqini derisa të bëhen të buta për 12-15 minuta, në varësi të trashësisë. Spërkatini me lëng limoni para servirjes.

Komento