E thjeshtë, e shijshme, e freskët. Kjo supë me avokado dhe pulë është gjithçka ju duhet sot!
1 gjoks pule (i zierë paraprakisht në ujë me kripë)
1 lugë gjelle vaj ulliri
1 ¼ filxhan me qepë të njoma
3 thelpi hudhër të grimcuar
2 domate të prera në kubik të vegjël
4 gota ujë me lëng pule
½ lugë çaji me fara kumini
Kripë, piper të zi
3 lugë gjelle lëng limoni
3 avokado me madhësi mesatare (të qëruara)
1.Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën me hudhrën.
2.Më pas shtoni domatet dhe i përzieni mirë.
3.Shtoni mishin e pulës që e keni thërrmuar paraprakisht. Shtoni edhe lëngun e pulës apo të perimeve dhe e lini supën të marrë një valë për 10 minuta.
4.Pas 10 minutave e rregulloni shijen me kripë, piper, lëng limoni, farat e kuminit dhe avokadot e prera në copa të vogla.
5.Provojeni në shije për të parë nëse supa ka mjaftueshëm kripë.
6.Shërbejeni të ngrohtë dhe shijojeni!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment