Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
1.Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën me hudhrën.
2.Më pas shtoni domatet dhe i përzieni mirë.
3.Shtoni mishin e pulës që e keni thërrmuar paraprakisht. Shtoni edhe lëngun e pulës apo të perimeve dhe e lini supën të marrë një valë për 10 minuta.
4.Pas 10 minutave e rregulloni shijen me kripë, piper, lëng limoni, farat e kuminit dhe avokadot e prera në copa të vogla.
5.Provojeni në shije për të parë nëse supa ka mjaftueshëm kripë.
6.Shërbejeni të ngrohtë dhe shijojeni!
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment