Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Ndizni furrën në temperaturën 180 gradë dhe vazhdoni më pas me përgatitjen e perimeve.
2.Lajini domatet dhe pritini në feta të holla rrethore.
3.Më pas qëroni qepën dhe prijeni në feta të holla.
4.Në një enë shtoni domatet qepët, ullinjtë, pak vaj ulliri dhe pak kripë.
5.Trazojini mirë dhe bëni gati tavën.
6.Në një tavë të vogël filloni të shtroni copat e domates dhe qepës.
7.Vendosni në qendër një copë të madhe djathi apo disa copa të vogla, por të trasha duke mbuluar kështu pjesën më të madhe të tavës.
8.Hidhni në anë të tavës ullinjtë dhe spërkasni me pak vaj ulliri djathin.
9.Përfundojeni gatimin duke i shtuar edhe pak rigon.
10.Futeni në furrë dhe lëreni të piqet në temperaturën 180 gradë për rreth 1 orë.
11.Vendosni gjithnjë një shtresë domate apo një perime tjetër gjithnjë para së të vendosni të piqni djathin.
12.Domtatet do t’ju ndihmojnë të evitoni kontaktin direkt me tavën të djathit dhe djegien e tij.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment