Dita Ndërkombëtare e Kafesë – Si ndikon në shëndetin tonë?
Çdo vit, më 1 tetor, festojmë Ditën Ndërkombëtare të Kafes, një ditë e dedikuar dashamirësve të kësaj pije magjepsëse!
Kafeja ka një histori të gjatë që fillon në Etiopi, ku legjendat thonë se bariu Kaldi zbuloi efektet e saj stimuluese te dhitë e tij.
Nga Etiopia, kafeja u përhap në botën arabe, ku filluan të hapen kafenetë e para – vendet e diskutimeve të mëdha dhe ideve inovative.
Sot, kafeja është një nga pijet më të konsumuara në botë, me mbi 2 miliardë filxhanë të shijuar çdo ditë.
A e dini se ajo është e pasur me antioksidantë? Këta përbërës ndihmojnë trupin tonë të luftojë radikalet e lira dhe plakjen e parakohshme.
Një filxhan kafeje mund të përmirësojë përqendrimin dhe vigjilencën, duke e bërë ndihmës të shkëlqyer për ditët e ngarkuara.
Konsumi i moderuar i kafesë lidhet me përfitime të tjera shëndetësore, si përmirësimi i funksionit të trurit dhe ulja e rrezikut për sëmundje si diabeti i tipit 2.
Pavarësisht përfitimeve, kujdes me sasinë! Një konsum i tepruar mund të shkaktojë ankth dhe probleme me gjumin.
Në Ditën Ndërkombëtare të Kafesë, le ta qerasim veten në SnapFood! Si e pi kafen ti?
Nëse keni dëgjuar për acidin folik, gjasat janë që ai të përmendet në lidhje me shtatzëninë. “Acidi folik mbështet zhvillimin e fetusit, duke reduktuar defektet e tubit nervor gjatë shtatzënisë,” thotë Reema Pillai, dietologe në Dietitian Fit. Por, “është...
Përdorni vaj kokosi! Vaji i kokosit njihet si antibakterial dhe antimykotik duke balancuar totalisht aromën e pakëndshme të gojës. Përdorni vetëm 1 lugë gjelle dhe mbajeni 10 minuta duke e rrotulluar në gojë, pastaj pështyjeni në WC ose në...
Shkencëtarët në Universitetin e Stanfordit pohuan se një ngjyrues që ndihmon për t’i dhënë patatinave Doritos ngjyrën e tyre portokalli mund ta bëjë lëkurën e miut transparente! Lëkura e minjve u shndërrua në transparente, duke i lejuar shkencëtarët të...
Lini një koment