Ngrohni furrën në 175 gradë C. Vendosni një tavë me ujë në fund të furrës.
Thërrmoni paketën e biskotave në thërrime të imta. Përzieni gjalpin e shkrirë me thërrimet. Zbuteni me 2 lugë liker kafeje. Shtypeni në një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore.
Në një tas të madh, përzieni kremin e djathit, maskarponen dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme. Shtoni 2 lugë liker kafeje dhe përziejeni. Shtoni vezët dhe miellin; përziejeni ngadalë.. Derdhni brumin mbi bazën në tavë.
Vendoseni tavën në raftin e mesëm të furrës. Piqni derisa të jetë mpiksur, 40 deri në 45 minuta. Hapni derën e furrës dhe fikni zjarrin. Lëreni të ftohet në furrë për 20 minuta. E heqim nga furra dhe e lëmë të ftohet, rreth 30 minuta. Lëreni në frigorifer për të paktën 3 orë, ose gjatë natës.
Grijni sipër çokollatën gjysmë të ëmbël përpara se ta shërbeni.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento