Ngrohni furrën në 175 gradë C. Vendosni një tavë me ujë në fund të furrës.
Thërrmoni paketën e biskotave në thërrime të imta. Përzieni gjalpin e shkrirë me thërrimet. Zbuteni me 2 lugë liker kafeje. Shtypeni në një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore.
Në një tas të madh, përzieni kremin e djathit, maskarponen dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme. Shtoni 2 lugë liker kafeje dhe përziejeni. Shtoni vezët dhe miellin; përziejeni ngadalë.. Derdhni brumin mbi bazën në tavë.
Vendoseni tavën në raftin e mesëm të furrës. Piqni derisa të jetë mpiksur, 40 deri në 45 minuta. Hapni derën e furrës dhe fikni zjarrin. Lëreni të ftohet në furrë për 20 minuta. E heqim nga furra dhe e lëmë të ftohet, rreth 30 minuta. Lëreni në frigorifer për të paktën 3 orë, ose gjatë natës.
Grijni sipër çokollatën gjysmë të ëmbël përpara se ta shërbeni.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento