Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Ngrohni furrën në 175 gradë C. Vendosni një tavë me ujë në fund të furrës.
Thërrmoni paketën e biskotave në thërrime të imta. Përzieni gjalpin e shkrirë me thërrimet. Zbuteni me 2 lugë liker kafeje. Shtypeni në një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore.
Në një tas të madh, përzieni kremin e djathit, maskarponen dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme. Shtoni 2 lugë liker kafeje dhe përziejeni. Shtoni vezët dhe miellin; përziejeni ngadalë.. Derdhni brumin mbi bazën në tavë.
Vendoseni tavën në raftin e mesëm të furrës. Piqni derisa të jetë mpiksur, 40 deri në 45 minuta. Hapni derën e furrës dhe fikni zjarrin. Lëreni të ftohet në furrë për 20 minuta. E heqim nga furra dhe e lëmë të ftohet, rreth 30 minuta. Lëreni në frigorifer për të paktën 3 orë, ose gjatë natës.
Grijni sipër çokollatën gjysmë të ëmbël përpara se ta shërbeni.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento