Çfarë hanë kinezët për mëngjes?

Gatimet e mëngjesit në Kinë ndryshojnë shumë nga rajoni në rajon. Kinezët zakonisht hanë qumësht soje dhe shkopinj brumi të skuqur, simite në avull, buding tofu, petë gruri ose petë orizi për mëngjes.

Por këtu ne do t’ju prezantojmë disa ushqime tradicionale, të njohura dhe të famshme kineze si vakte mëngjesi. Këto pjata gjenden lehtësisht edhe në restorantet kineze.

1. Qumështi i sojës dhe shkopinjtë e brumit të skuqur

2. Bukëza të avulluara të mbushura me mish, supë ose asgjë

3. Puding me Tofu

4. Petë gruri

5. Petë orizi

6. Oriz glutinoz në avull

7. Qull orizi

8. Wontons dhe Dumplings

9. Pancakes me vezë

Lini një koment