2 qepë të njoma, pjesët e bardha dhe jeshile të mbajtura të ndara dhe të grira hollë
disa feta proshutë tepër të holla, të grira
25 g çedar
Bukë integrale, për ta shërbyer (sipas dëshirës)
1-2 domate të freskëta të copëtuara, për t'u servirur (sipas dëshirës)
Përziejini vezët dhe të bardhat e vezëve me pak kripë e piper dhe lërini mënjanë. Ngrohni vajin në një tigan mesatar që nuk ngjit dhe gatuani specin për 3-4 minuta. Hidhni pjesët e bardha të qepëve dhe gatuajini edhe 1 min. Hidhni vezët dhe gatuajini në zjarr mesatar derisa të jenë gati plotësisht të skuqura.
Spërkateni proshutën dhe djathin dhe vazhdoni gatimin derisa të mpikset në qendër. Shërbejeni direkt nga tigani me pjesën e gjelbër të qepëve të spërkatura sipër, domatet e grira dhe pak bukë integrale nëse dëshironi.
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni...
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën...
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Komento