Tortë e thjeshtë me çokollatë
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Hidheni miellin në një tas të madh përzierjeje. Përzieni majanë në njërën anë të miellit dhe kripën e imët në anën tjetër. Pastaj përzieni gjithçka së bashku, kjo ndarje fillestare parandalon që kripa të vrasë majanë.
Hapni një pus në mes të miellit dhe shtoni 2 lugë vaj dhe 350-400 ml ujë të vakët, duke e shtuar gradualisht derisa të keni një brumë pak ngjitës (mund të mos ju nevojitet i gjithë uji). Spërkateni sipërfaqen e punës me miell dhe hidheni brumin mbi të, duke e kruar anash enës. Punojeni për 5-10 minuta derisa brumi juaj të jetë i butë dhe më pak ngjitës. Vendoseni brumin në një tas të pastër, mbulojeni me një peshqir dhe lëreni të qëndrojë për 1 orë derisa të dyfishohet në madhësi.
Lyeni me vaj një tavë drejtkëndore, të cekët (25 x 35 cm). Hidheni brumin në sipërfaqen e punës, më pas shtrijeni për të mbushur tavën. Mbulojeni me një peshqir çaji dhe lëreni për 35-45 minuta të tjera.
Ngroheni furrën në 220C. Shtypni gishtat në brumë për të bërë gropëza. Përzieni së bashku 1½ lugë gjelle vaj ulliri, 1 lugë gjelle ujë dhe kripën e grirë dhe hidheni sipër bukës. Shtypni degëzat e rozmarinës në gropëzat e brumit.
Piqeni për 20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Ndërsa buka është ende e nxehtë, hidhni mbi të 1-2 lugë vaj ulliri. Pritini në katrorë dhe shërbejeni të ngrohtë ose të ftohtë me vaj ulliri shtesë, nëse dëshironi.
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...
Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë. Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento