Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Hidheni miellin në një tas të madh përzierjeje. Përzieni majanë në njërën anë të miellit dhe kripën e imët në anën tjetër. Pastaj përzieni gjithçka së bashku, kjo ndarje fillestare parandalon që kripa të vrasë majanë.
Hapni një pus në mes të miellit dhe shtoni 2 lugë vaj dhe 350-400 ml ujë të vakët, duke e shtuar gradualisht derisa të keni një brumë pak ngjitës (mund të mos ju nevojitet i gjithë uji). Spërkateni sipërfaqen e punës me miell dhe hidheni brumin mbi të, duke e kruar anash enës. Punojeni për 5-10 minuta derisa brumi juaj të jetë i butë dhe më pak ngjitës. Vendoseni brumin në një tas të pastër, mbulojeni me një peshqir dhe lëreni të qëndrojë për 1 orë derisa të dyfishohet në madhësi.
Lyeni me vaj një tavë drejtkëndore, të cekët (25 x 35 cm). Hidheni brumin në sipërfaqen e punës, më pas shtrijeni për të mbushur tavën. Mbulojeni me një peshqir çaji dhe lëreni për 35-45 minuta të tjera.
Ngroheni furrën në 220C. Shtypni gishtat në brumë për të bërë gropëza. Përzieni së bashku 1½ lugë gjelle vaj ulliri, 1 lugë gjelle ujë dhe kripën e grirë dhe hidheni sipër bukës. Shtypni degëzat e rozmarinës në gropëzat e brumit.
Piqeni për 20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Ndërsa buka është ende e nxehtë, hidhni mbi të 1-2 lugë vaj ulliri. Pritini në katrorë dhe shërbejeni të ngrohtë ose të ftohtë me vaj ulliri shtesë, nëse dëshironi.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento