1 lugë gjelle vaj luledielli ose vegjetal, plus pak shtesë
copa limoni për t'u shërbyer (opsionale)
sheqer pluhur për t'u shërbyer (opsionale)
Vendosni 100 gr miell të thjeshtë, 2 vezë të mëdha, 300 ml qumësht, 1 lugë luledielli ose vaj vegjetal dhe pak kripë në një tas ose enë të madhe, më pas përziejini në një brumë të butë.
Lëreni mënjanë për 30 minuta për të pushuar nëse keni kohë, ose filloni gatimin menjëherë.
Vendosim një tigan mesatar ose një tigan me krep në zjarr mesatar dhe e fshijmë me kujdes me pak letër kuzhine të lyer me vaj.
Kur të nxehet, gatuajini krepat tuaja për 1 minutë nga secila anë derisa të marrin ngjyrë të artë, duke i mbajtur të ngrohta në furrë me temperaturë të ulët.
Shërbejeni me copa limoni dhe sheqer pluhur, ose mbushjen tuaj të preferuar.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento