Çfarë do të thotë një mëngjes i mirë? Omëletë me spinaq, fara chia dhe spirulina
Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës. I jep organizmit tonë nutrientët për të dhënë maksimumin gjatë ditës. Për këtë arsye, është e rëndësishme të hamë një mëngjes të shëndetshëm dhe të ekuilibruar.
Si mendoni t’i shtojmë këtij vakti benefitet e farave chia dhe algave spirulina duke i bashkuar në një omëlet me spinaq, shumë të thjeshtë për t’u përgatitur?
Ky mëngjes i pasur gjithashtu do t’ju ndihmojë të rezistoni deri në vaktin pasardhës. Si mendoni për një omëletë me spinaq, chia dhe spirulina për një mëngjes të shëndetshëm, të shijshëm dhe të bollshëm?
Farat chia na ndihmojnë të jemi të ngopur, rregullojnë nivelet e sheqerit në gjak dhe rregullojnë nivelet e elektroliteve duke na ndihmuar të jemi të hidratuar.
Spirulina është një emër integratori me bazë disa tipe algash blu. Është e pasur në polisakaride dhe antioskidantë. Gjithashtu përmban aminoacide që furnizojnë sistemin imunologjik. Nga ana tjetër, përmbajtja e vitaminës E, beta-caroteni, ficiocanina mund të na mbrojnë nga efektet e padëshiruara të disa terapive antikancerogjene.
Le të shohim së bashku si përgatitet ky mëngjes:
130 gr miell
2 lugë gjelle fara chia
200 gr spinaq
190 ml qumësht
1 lugë gjelle spirulina
Vaj ulliri
50 ml ujë
Përgatitja:
Si fillim pastroni spinaqin, lajeni dhe thajeni mirë.
Zhysni farat chia në ujë.
Shtoni të gjithë përbërësit në një tas dhe frulojini mirë derisa të merrni një përbërje homogjene pa kokrriza.
Në fund, nxehni pak vaj në një tigan, shtoni përbërjen si një omëletë të zakonshme dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë të artë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment