Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Nëse dëshironi të eksperimentoni me shijet pranverore në kuzhinë, kjo është receta e duhur sepse bashkon asparagët, bizelet, karotat, etj.
Vendosni ujin e pastave të ziejë. Lani dhe thani perimet. Pasi të keni hequr pjesën e drunjtë të asparagëve, qërojini me një qëruese ose një thikë dhe pritini majat në formë shiritash për së gjati.
Qëroni karotat dhe pritini në shirita të hollë për së gjati, ashtu si asparagët. Të njëjtën gjë bëni edhe me mashurkat. Pastaj qëroni bizelet nga bishtajat. Ndërkohë hidhni pastat në ujin që po vlon.
Vendosni në zjarr një tigan me pak dhe një thelpi hudhre të shtypur. Pas disa momentesh, hidhni asparagët dhe kaurdisini për 2 minuta në zjarr të lartë.
Më pas shtoni mashkurat dhe lërini për 3 minuta. Nëse perimet janë të thata, shtoni një garuzhde nga uji i zierjes së pastave dhe shtoni karotat në tigan.
Në fund shtoni bizelet. Shtoni kripë e piper dhe lërini për 6-7 minuta të marrin shije. Në këtë pikë, edhe pastat janë gati. Në një tas shtoni të verdhat e vezës bashkë me parmixhanon e grirë.
Përziejini mirë me një rrahëse. Hiqni hudhrën nga perimet, më pas kulloni pastat pa e hedhur ujin dhe shtojini tek perimet. Hidhuni kripë, më pas fikni zjarrin, shtoni të verdhat e vezëve me parmixhanon dhe tek ena ku ishin të verdhat shtoni pak nga uji i zierjes së pastave.
Shtojeni në tigan për të rregulluar densitetin e kremit dhe përzieni mirë gjithccka. Spërkatini edhe njëherë me piper dhe carbonara-t tuaja janë gati.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment