Bukë Pashke me çokollatë

Me rastin e Pashkëve, janë të shumta ëmbëlsirat që sjellim në tryezat tona. Përveç vezëve të çokollatës, krostatave e tortave nuk mungon kurrë buka e Pashkës. Deri tani kemi sjellë variantin e vezës tradicionale të Pashkës si dhe asaj të mbushur me krem, por sot do t’ju prezantojmë një version akoma më interesant, të asaj me çokollatë.

Përbërësit:

  • Një bukë Pashke (recetën e gjeni këtu, në këtë rast brumin mund ta zini edhe me copëza çokollate)
  • Për çokollatën:
  • 250 gr çokollatë e zezë
  • 80 gr pana e freskët
  • Lajthi të grira

 

Përgatitja

  1. Pasi buka të jetë ftohur, vendoseni në një skarë të ftohet. Përgatisni çokollatën, ngrohni panën e freskët derisa të marrë valë dhe shtojini çokollatën e grirë.
  2. Përziejini mirë që të shkrihet çokollata. Sapo të keni përftuar një krem homogjen çokollate, përhapeni me një spatul sipër vezës.
  3. Dekorojeni me lajthitë e grira dhe lëreni të forcohet dhe të bëhet solide një orë para se ta servirni.

Lini një koment