Me rastin e Pashkëve, janë të shumta ëmbëlsirat që sjellim në tryezat tona. Përveç vezëve të çokollatës, krostatave e tortave nuk mungon kurrë buka e Pashkës. Deri tani kemi sjellë variantin e vezës tradicionale të Pashkës si dhe asaj të mbushur me krem, por sot do t’ju prezantojmë një version akoma më interesant, të asaj me çokollatë.
Përbërësit:
Një bukë Pashke (recetën e gjeni këtu, në këtë rast brumin mund ta zini edhe me copëza çokollate)
Për çokollatën:
250 gr çokollatë e zezë
80 gr pana e freskët
Lajthi të grira
Përgatitja
Pasi buka të jetë ftohur, vendoseni në një skarë të ftohet. Përgatisni çokollatën, ngrohni panën e freskët derisa të marrë valë dhe shtojini çokollatën e grirë.
Përziejini mirë që të shkrihet çokollata. Sapo të keni përftuar një krem homogjen çokollate, përhapeni me një spatul sipër vezës.
Dekorojeni me lajthitë e grira dhe lëreni të forcohet dhe të bëhet solide një orë para se ta servirni.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment