Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 180 gradë C.
2.Spërkatni një tavë buke me llak gatimi dhe më pas lëreni mënjanë. Sigurohuni që ta rregulloni raftin e furrës në pozicionin e tretë më të ulët për të parandaluar që buka të skuqet shumë shpejt.
3.Në një tas të madh përzieni së bashku vaj kokosi dhe sheqer, vanilje dhe shurup panje.
4.Pastaj përfshini vezët, erëzat, kripën, lëkurën e portokallit, kosin grek dhe purenë e kungullit.
5.Shtoni miellin e tërshërës dhe pluhurin pjekës dhe sodën. Butësisht shtoni copat e cokollatës.
6.Hidhni brumin në tavën e përgatitur për bukë dhe piqeni për 55-60 minuta ose derisa një kruejtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër ose me disa thërrime të lagura. Lëreni bukën të ftohet plotësisht para se ta copëtoni.
7.Buka do të qëndrojë e freskët në një enë hermetike në temperaturë dhome ose në frigorifer deri në 7 ditë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento