2.Spërkatni një tavë buke me llak gatimi dhe më pas lëreni mënjanë. Sigurohuni që ta rregulloni raftin e furrës në pozicionin e tretë më të ulët për të parandaluar që buka të skuqet shumë shpejt.
3.Në një tas të madh përzieni së bashku vaj kokosi dhe sheqer, vanilje dhe shurup panje.
4.Pastaj përfshini vezët, erëzat, kripën, lëkurën e portokallit, kosin grek dhe purenë e kungullit.
5.Shtoni miellin e tërshërës dhe pluhurin pjekës dhe sodën. Butësisht shtoni copat e cokollatës.
6.Hidhni brumin në tavën e përgatitur për bukë dhe piqeni për 55-60 minuta ose derisa një kruejtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër ose me disa thërrime të lagura. Lëreni bukën të ftohet plotësisht para se ta copëtoni.
7.Buka do të qëndrojë e freskët në një enë hermetike në temperaturë dhome ose në frigorifer deri në 7 ditë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento