2.Spërkatni një tavë buke me llak gatimi dhe më pas lëreni mënjanë. Sigurohuni që ta rregulloni raftin e furrës në pozicionin e tretë më të ulët për të parandaluar që buka të skuqet shumë shpejt.
3.Në një tas të madh përzieni së bashku vaj kokosi dhe sheqer, vanilje dhe shurup panje.
4.Pastaj përfshini vezët, erëzat, kripën, lëkurën e portokallit, kosin grek dhe purenë e kungullit.
5.Shtoni miellin e tërshërës dhe pluhurin pjekës dhe sodën. Butësisht shtoni copat e cokollatës.
6.Hidhni brumin në tavën e përgatitur për bukë dhe piqeni për 55-60 minuta ose derisa një kruejtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër ose me disa thërrime të lagura. Lëreni bukën të ftohet plotësisht para se ta copëtoni.
7.Buka do të qëndrojë e freskët në një enë hermetike në temperaturë dhome ose në frigorifer deri në 7 ditë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento