Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1Lani portokajt me ujë e sodë buke dhe thajini mirë.
2.Pritini në 8 pjesë me gjithë lëkurë dhe vendosini në procesor. Frulojini derisa të përftoni një krem.
3.Shtoni sipas radhës: qumështin, sheqerin, vezët, miellin dhe në fund majanë duke i përzier me kujdes.
4.Ndizni furrën në 190 gradë me ventilim.
5.Përgatisni tavën ku do ta piqni bukën duke e lyer me gjalpë.
6.Futeni në furrë.
7.Pas 40 minutash bëni kontrollin e pjekjes me një kunjë dhëmbësh e cila duhet të dalë e pastër dhe e thatë.
8.Sapo të jetë pjekur, fikni sobën dhe lëreni të pushojë në furrë për 10 minuta.
9.Prisni të vaket para se ta nxirrni nga furra.
10.Spërkateni me sheqer pluhur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment