75 gr gjalpë pa kripë (temperatura e dhomës)
50 gr sheqer pluhur
2 kokrra vezë
140 gr miell
1 lugë pluhur pjekjeje
75 gr kos natyral
1 banane e vogël e pjekur, e grirë
100 gr karrota të qëruara dhe të grira
100 g rrush të thatë
1 lugë fara liri
2 lugë fara kungulli
Ngrohni furrën në 180 gradë C.
Hidhini të gjithë përbërësit përveç rrushit të thatë dhe farave në një tas dhe nisni t’i rrihni.
Shtoni edhe rrushin e thatë. Vendoseni përbërjen në tepsi dhe spërkateni me fara.
Piqeni për 55 minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë të artë.
Lëreni të ftohet në tepsi për 5 minuta, më pas kthejeni dhe lëreni të ftohet edhe pak, përpara se ta prisni në feta.
Komento