250 g gjalpë pa kripë, të prerë në kubikë, plus shtesë për tavën
250 gr çokollatë e zezë, e prerë
4 vezë të mëdha
300 gr sheqer pluhur i artë
½ lugë ekstrakt ose paste vanilje
100 gr miell i thjeshtë pa gluten, i situr
60 g pluhur kakao
½ lugë e vogël kripë deti
150 gr çokollatë me qumësht, e prerë në copa
Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një tavë që nuk ngjit 30cm x 20cm dhe shtroni bazën me letër që nuk ngjit.
Mbushni një të tretën e një tenxhereje të vogël me ujë, lëreni të ziejë dhe mbi të vendosni një tas të përshtatshëm kundër nxehtësisë. Shtoni gjalpin dhe çokollatën dhe shkrijini butësisht në zjarr të ulët në banjo-mari, duke i përzier herë pas here. Kini kujdes që të mos kapet dhe të digjet në fund. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet pak.
Rrihni vezët dhe sheqerin së bashku duke përdorur një rrahëse elektrike për 8-10 minuta ose derisa të trashet aq sa të lërë gjurmë. Shtoni butësisht çokollatën e shkrirë të ftohur dhe vaniljen, më pas miellin, kakaon dhe kripën. Në fund, shtoni copat e çokollatës. Derdhni brumin për brownie në tavën e shtruar, vendoseni në qendër të furrës dhe piqeni për 30-35 minuta.
Lëreni të ftohet pak në tepsi përpara se ta prisni në 12 katrorë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento