Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një tavë që nuk ngjit 30cm x 20cm dhe shtroni bazën me letër që nuk ngjit.
Mbushni një të tretën e një tenxhereje të vogël me ujë, lëreni të ziejë dhe mbi të vendosni një tas të përshtatshëm kundër nxehtësisë. Shtoni gjalpin dhe çokollatën dhe shkrijini butësisht në zjarr të ulët në banjo-mari, duke i përzier herë pas here. Kini kujdes që të mos kapet dhe të digjet në fund. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet pak.
Rrihni vezët dhe sheqerin së bashku duke përdorur një rrahëse elektrike për 8-10 minuta ose derisa të trashet aq sa të lërë gjurmë. Shtoni butësisht çokollatën e shkrirë të ftohur dhe vaniljen, më pas miellin, kakaon dhe kripën. Në fund, shtoni copat e çokollatës. Derdhni brumin për brownie në tavën e shtruar, vendoseni në qendër të furrës dhe piqeni për 30-35 minuta.
Lëreni të ftohet pak në tepsi përpara se ta prisni në 12 katrorë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento