Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200 gradë. Shtroni dy tava të mëdha pjekjeje me letër pjekjeje. Skuqini lajthitë në një tigan të thatë, më pas grijini në një përpunues ushqimi ose mini grirëse derisa të bluhen.
Përziejini së bashku miellin dhe sheqerin. Rrihni të bardhat e vezëve derisa të krijohen maja të buta, më pas shtojini në përbërësit e thatë me vaniljen.
Hidhni lugë nga përzierja, të ndara nga njëra tjetra, në fletët e pjekjes së rreshtuara. Piqini për 8-10 minuta derisa sapo të fillojnë të marrin ngjyrë. Lërini të ftohen për 10 minuta, më pas hiqini dhe ftohini plotësisht në një raft teli.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento