Ngrohni furrën në 200 gradë. Shtroni dy tava të mëdha pjekjeje me letër pjekjeje. Skuqini lajthitë në një tigan të thatë, më pas grijini në një përpunues ushqimi ose mini grirëse derisa të bluhen.
Përziejini së bashku miellin dhe sheqerin. Rrihni të bardhat e vezëve derisa të krijohen maja të buta, më pas shtojini në përbërësit e thatë me vaniljen.
Hidhni lugë nga përzierja, të ndara nga njëra tjetra, në fletët e pjekjes së rreshtuara. Piqini për 8-10 minuta derisa sapo të fillojnë të marrin ngjyrë. Lërini të ftohen për 10 minuta, më pas hiqini dhe ftohini plotësisht në një raft teli.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento