Në një tas bëni bashkë gjalpin, gjalpin e kikirikut, sheqernat dhe trazojini derisa të jetë fromuar një masë. Rrihni në të vezët.
Në një tas tjetër sitni miellin, pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe kripën. Përziejeni me miksin e gjalpit dhe lëreni brumin e formuar në frigorifer për 1 orë.
Ndajeni brumin në toptha me diametër rreth 2.5cm dhe vendosini në një tavë të shtruar me letër pjekjeje. Shtypeni ҫdo topth me pirun derisa të marrë formë të sheshtë. Vendoseni tavën në furrën e parangrohur në 190 gradë dhe piqini biskotat për rreth 10 minuta, derisa të nisin të bëhen kafe në sipërfaqe.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento