Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Lëreni biftekun në temperaturë dhome përreth 30 minuta.
2.Ngroheni tiganin në zgarë 20 minuta para gatimit, pasi të keni rregulluar zgarën e saj.
3.Spërkateni copën e biftekut me vaj dhe përdorni gishtat për ta shpërndarë, po ashtu kriposeni mirë e mirë dhe hidhini dhe piperin.
4.Vendoseni tiganin në flakë të lartë.
5.Hiqeni me doreza furre tiganin nga soba dhe kalojeni në pjesën e sipërme të furrës në flakë të lartë.
6.Përdorni mashë kuzhine për të vendosur biftekun në mes të tiganit dhe thajeni për 30 sekonda.
7.Me kujdes futeni dhe një herë tiganin në furrë dhe piqeni përreth 2 minuta. Rrotullojeni dhe piqeni dhe për 2 minuta të tjerë.
8.Është i pjekur mesatarisht, por nëse e doni dhe më të pjekur, futeni dhe për 2 minuta të tjerë në furrë.
9.Hiqeni biftekun nga furra dhe vendoseni në një dërrasë për prerje.
10.Mbështilleni me letër alumini për 5 minuta dhe lëreni të pushojë për 5 minuta.
11.Priteni në copa për së gjati dhe shërbejeni menjëherë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment