Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Lëreni biftekun në temperaturë dhome përreth 30 minuta.
2.Ngroheni tiganin në zgarë 20 minuta para gatimit, pasi të keni rregulluar zgarën e saj.
3.Spërkateni copën e biftekut me vaj dhe përdorni gishtat për ta shpërndarë, po ashtu kriposeni mirë e mirë dhe hidhini dhe piperin.
4.Vendoseni tiganin në flakë të lartë.
5.Hiqeni me doreza furre tiganin nga soba dhe kalojeni në pjesën e sipërme të furrës në flakë të lartë.
6.Përdorni mashë kuzhine për të vendosur biftekun në mes të tiganit dhe thajeni për 30 sekonda.
7.Me kujdes futeni dhe një herë tiganin në furrë dhe piqeni përreth 2 minuta. Rrotullojeni dhe piqeni dhe për 2 minuta të tjerë.
8.Është i pjekur mesatarisht, por nëse e doni dhe më të pjekur, futeni dhe për 2 minuta të tjerë në furrë.
9.Hiqeni biftekun nga furra dhe vendoseni në një dërrasë për prerje.
10.Mbështilleni me letër alumini për 5 minuta dhe lëreni të pushojë për 5 minuta.
11.Priteni në copa për së gjati dhe shërbejeni menjëherë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment