Biftek i pjekur me konjak

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
450 kcal për porcion
Biftek viçi (4 copa, rreth 200 g secila)
Kripë dhe piper i zi sipas shijes
Vaj ulliri
Gjalpë (50 g)
Pije konjak ose brandy (50 ml)
Pana e freskët (150 ml)
Piper i zi kokërr (1 lugë gjelle, i shtypur lehtë)

Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar.

Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e flakërojmë për disa sekonda (duke kujtuar të jemi të kujdesshëm). Pastaj, shtojmë panën dhe kokrrat e biberit të zi, duke e përzier derisa salca të trashet. E rregullojmë me kripë sipas shijes.

Shoqërohet me: Patate të skuqura ose pure patatesh. Konsumohet si darkë speciale.

Komento