Piper i zi kokërr (1 lugë gjelle, i shtypur lehtë)
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar.
Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e flakërojmë për disa sekonda (duke kujtuar të jemi të kujdesshëm). Pastaj, shtojmë panën dhe kokrrat e biberit të zi, duke e përzier derisa salca të trashet. E rregullojmë me kripë sipas shijes.
Shoqërohet me: Patate të skuqura ose pure patatesh. Konsumohet si darkë speciale.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento