400 gr kanaçe me fasule pllaqi, të kulluara dhe të shpëlara
100 ml lëng pule
200 gr spinaq
3 lugë gjelle krem fresh
½ lugë gjelle mustardë integrale
2 bërxolla derri
Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tenxhere. Shtoni qepën dhe skuqeni në zjarr mesatar për 10 minuta, ose derisa të zbutet. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përziejini fasulet dhe lëngun dhe lërini të ziejnë. Shtoni spinaqin. Mbulojeni dhe gatuajeni për 3 minuta ose derisa spinaqi të jetë zbutur.
Procesojeni përzierjen duke përdorur një blender dore për 10 sekonda, duke lënë disa fasule të plota. Përziejini me kremin dhe mustardën dhe kriposeni mirë, më pas gatuajeni për 3 minuta që të trashet. Lëreni mënjanë.
I kriposim bërxollat e derrit nga të dyja anët. Ngrohni vajin e mbetur në një tigan që nuk ngjit mbi nxehtësinë mesatare në të lartë. Mbajini bërxollat anash me një kapëse për të skuqur anët. Gatuani secilën nga të dyja anët për 7 minuta. Hidhni me lugë fasulet në pjata, prisni mishin e derrit dhe kriposini sipër.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento