Në një tigan të madh, ngrohni 1 lugë gjelle vaj në nxehtësinë mesatare. Skuqeni mishin derisa të marrë ngjyrë kafe nga të dyja anët. Hiqeni nga tigani.
Në të njëjtin tigan, ngrohni vajin e mbetur në nxehtësi mesatare-të lartë. Shtoni kërpudhat dhe qepët; gatuajini dhe përziejini derisa të zbuten, 4-5 minuta.
Në një tas të vogël, përzieni miellin dhe lëngun e mishit derisa të bëhen një masë. Shtoni në të përzierjen e kërpudhave. Lëreni të vlojë; gatuajeni dhe përziejeni derisa salca të trashet. Kthejeni mishin e derrit në tigan. Gatuajeni për pak minuta dhe shërbejeni.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento