Në një tigan të madh, ngrohni 1 lugë gjelle vaj në nxehtësinë mesatare. Skuqeni mishin derisa të marrë ngjyrë kafe nga të dyja anët. Hiqeni nga tigani.
Në të njëjtin tigan, ngrohni vajin e mbetur në nxehtësi mesatare-të lartë. Shtoni kërpudhat dhe qepët; gatuajini dhe përziejini derisa të zbuten, 4-5 minuta.
Në një tas të vogël, përzieni miellin dhe lëngun e mishit derisa të bëhen një masë. Shtoni në të përzierjen e kërpudhave. Lëreni të vlojë; gatuajeni dhe përziejeni derisa salca të trashet. Kthejeni mishin e derrit në tigan. Gatuajeni për pak minuta dhe shërbejeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento