Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Acidi ferulik është një përbërje organike që gjendet në muret qelizore të bimëve të caktuara. I pasur me antioksidantë të tillë si vitamina A, vitamina C dhe vitamina E, acidi ferulik gjendet më shpesh në kremrat e lëkurës kundër plakjes, ku besohet se neutralizon radikalet e lira që dëmtojnë dhe plakin qelizat.
Acidi ferulik gjithashtu mund të merret nga goja si një shtesë dietike. Praktikuesit e mjekësisë alternative besojnë se mund të parandalojë ose trajtojë presionin e lartë të gjakut, diabetin, kancerin dhe sëmundje të tjera të ndikuara nga stresi oksidativ.
Acidi ferulik i gjetur në suplemente rrjedh përgjithësisht nga drithërat, por gjithashtu mund të gjendet te perimet, frutat, farat dhe fasulet.
Përveç kësaj, acidi ferulik nganjëherë përdoret për të parandaluar ose trajtuar kushte të caktuara shëndetësore, duke përfshirë:
Sëmundja e Alzheimerit
Ateroskleroza (“forcimi i arterieve”)
Kanceri
Kolesterol i larte
Hipertensioni (presioni i lartë i gjakut)
Diabeti
Simptomat e menopauzës
Osteoporoza
Hulumtimi që mbështet përdorimin e acidit ferulik është përgjithësisht i dobët. Deri më sot, ka pak prova që acidi ferulik mund të ngadalësojë plakjen ose të trajtojë në mënyrë efektive çdo gjendje mjekësore.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment