Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një krem i njëtrajtshëm.
Në një enë tjetër, rrahim të bardhat e vezëve. I shtojmë gradualisht te masa e mascarpones, duke përzier butësisht nga poshtë lart për të ruajtur ajrosjen.
Në një pjatë të cekët, vendosim kafen e ftohur. Zhysim biskotat savoiardi për pak sekonda në kafe, duke u kujdesur që të mos thithin shumë lëng. Vendosim një shtresë biskotash në një tavë.
Shtojmë një shtresë nga kremi i mascarpones mbi biskotat. Përsërisim procesin me një shtresë tjetër biskotash dhe përfundojmë me një shtresë kremi.
Sipërfaqen e spërkasim me kakao pluhur duke përdorur një sitë të hollë. E vendosim në frigorifer për të paktën 4-6 orë, në mënyrë që shijet të bashkohen dhe struktura të forcohet.
Shoqërohet me: Një kafe të freskët ose një gotë liker kafeje. Konsumohet si ëmbëlsirë klasike për raste speciale ose të përditshme.
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Komento