Avokado të mbështjella me bacon. Janë thjesht super!
2 avokado të prera në feta-feta
12 shirita bacon
½ filxhan majonezë
1 lugë çaji me lëkurë limoni të grirë
3 lugë gjelle spec djegës
2 lugë gjelle lëng lime
1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Avokadot i qëroni dhe i prisni në feta-feta.
3.Secilën prej tyre e mbështillni me shiritat e baconit.
4.I rendisni në një tavë dhe i fusni në furrë të piqen për 10-15 minuta.
5.Ndërkohë në një tas të vogël bashkoni majonezën, salcën pikante, lëngun e limes dhe lëkurën e limës.
6.I përzieni të gjitha bashkë dhe shijojini me avokadot e pjekura.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment