Avokado të mbështjella me bacon. Janë thjesht super!
2 avokado të prera në feta-feta
12 shirita bacon
½ filxhan majonezë
1 lugë çaji me lëkurë limoni të grirë
3 lugë gjelle spec djegës
2 lugë gjelle lëng lime
1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Avokadot i qëroni dhe i prisni në feta-feta.
3.Secilën prej tyre e mbështillni me shiritat e baconit.
4.I rendisni në një tavë dhe i fusni në furrë të piqen për 10-15 minuta.
5.Ndërkohë në një tas të vogël bashkoni majonezën, salcën pikante, lëngun e limes dhe lëkurën e limës.
6.I përzieni të gjitha bashkë dhe shijojini me avokadot e pjekura.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment