Kek me portokall, një recetë tipike e kuzhinës siciliane
2 portokaj
120 ml qumësht
200 gr sheqer
3 vezë të plota
300 gr miell
1 bustinë maja për ëmbëlsira
Gjalpë për të lyer tepsinë
1Lani portokajt me ujë e sodë buke dhe thajini mirë.
2.Pritini në 8 pjesë me gjithë lëkurë dhe vendosini në procesor. Frulojini derisa të përftoni një krem.
3.Shtoni sipas radhës: qumështin, sheqerin, vezët, miellin dhe në fund majanë duke i përzier me kujdes.
4.Ndizni furrën në 190 gradë me ventilim.
5.Përgatisni tavën ku do ta piqni bukën duke e lyer me gjalpë.
6.Futeni në furrë.
7.Pas 40 minutash bëni kontrollin e pjekjes me një kunjë dhëmbësh e cila duhet të dalë e pastër dhe e thatë.
8.Sapo të jetë pjekur, fikni sobën dhe lëreni të pushojë në furrë për 10 minuta.
9.Prisni të vaket para se ta nxirrni nga furra.
10.Spërkateni me sheqer pluhur.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment