Gjethet e selinosë. Me to mund të bëjmë gjëra të mrekullueshme në kuzhinë
Çfarë të bëjmë me gjethet e selinosë? Këtë perime e përdorim për supa, për t’u dhënë shije pjatave të ndryshme apo për të përgatitur koncentrate perimesh të bëra vetë. Gjethet e selinosë janë një lëndë e parë e shëndetshme dhe e lehtë për të përgatitur receta të shijshme.
Çfarë mund të gatuajmë me to?
Ju propozojmë dy receta: një pesto të shijshme dhe petulla të shijshme me selino
Receta e pestos
Përbërësit:
100 gr gjethe selino
50 gr bajame të qëruara
50 gr djathë parmixhano i grirë
Pak kripë e trashë
Pak lëng limoni
Vaj ulliri e.v
Përgatitja
Përzieni gjithë përbërësit në mikser dhe frulojini derisa të merrni një përbërje kremoze.
2. Receta për petulla me gjethe selinoje
Përbërësit:
100 gr gjethe selinoje
5 lugë miell
Ujë aq sa për të formuar brumin
1 lugë kafeje kripë
3 lugë gjelle parmixhan i grirë
2 lugë kafeje djathë pekorino i grirë
1 vezë
Vaj për skuqje
Përgatitja
Merrni gjethet e selinos dhe copëtojini me thikë.
Përgatisni brumin me miellin, ujin, djathërat, vezën dhe kripën.
Në fund shtoni gjethet e selinos tek brumi.
Sigurohuni që brumi të jetë ngjitës.
Skuqini petullat në vaj të nxehtë duke e marrë brumin me lugë.
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment