Vetëm me tre përbërës. Ëmbëlsira me gjalpë kikiriku dhe reçel mjedre
Nuk e dimë në ka ndonjë recetë më të thjeshtë në përgatitje se sa këto ëmbëlsira me gjalpë kikiriku e reçel mjedre ose çdo lloj reçeli tjetër të preferuar. Janë shumë të shijshme dhe hyjnë tek ëmbëlsirat perfekte që mund të shijohen pa ndjenjën e fajit. Pa gramë sheqeri dhe yndyra të dëmshme, ato janë gjithashtu aq të bukura, prandaj të mos humbim kohë dhe të njihemi me recetën e tyre.
Përbërësit:
1 gotë me copëza çokollate të zezë
2 lugë gjelle gjalpë kikiriku
2 lugë gjelle reçel mjedre
Udhëzime
Shkrini copëzat e çokollatës në banjëmari ose mikrovalë për 15 sekonda në mënyrë që të mos digjet mikrovala.
Vendosni 6 letra cupcake-sh mbi një fletë pjekjeje.
Vendosni nga një lugë çokollatë të shkrirë në qendër të secilës.
Më pas shtoni nga një lugë gjalpë kikiriku dhe nga një lugë reçel mjedre.
Mbulojini me çokollatën e mbetur dhe ngrijini në frigorifer për një orë.
Nëse kanë ngrirë krejtësisht, lërini 15 minuta në temperaturën e ambientit, pastaj shërbejini.
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Me siguri s’ju ka shpëtuar as ju receta e famshme dhe shumë e thjeshtë që ka qarkulluar në Tik Tok, buka me hudhra. Në fakt, nevojiten vetëm pak përbërës për një bukë me super shije, për të lëpirë gishtat....
HAPI 1Hidhni sheqerin dhe 1 litër ujë në një tenxhere mbi nxehtësi mesatare dhe ngrohni duke e trazuar derisa sheqeri të tretet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet plotësisht. HAPI 2Vendosni luleshtrydhet në një blender dhe lërini të...
Lini një koment