Një antipastë e shkëlqyer, por jo vetëm. Një recetë shumë e shëndetshme që mund ta konsumoni në çdo orë të ditës, edhe nëse doni të shmangni përgatitjen e drekës e darkës: brusketat me ton, domate e qepë.
Në këtë pjatë, janë dy përbërës që i bëjnë mirë shëndetit. Qepët (ato të kuqe) të cilat kanë veti deotksifikante për organizmin dhe kurojnë dhimbjen e fytit e ftohjen si dhe ton, shumë i pasur me kalium e kripëra minerale.
Përgatitja:
4 feta bukë
100 gr ton natyral
1 qepë e kuqe
4 domate të pjekura
Ullinj jeshil
Vaj ulliri e.v
Kripë e piper
Përgatitja:
Lani mirë domatet dhe kullojini në ujë të bollshëm. Pritini në kubikë.
Prisni qepën në feta të holla dhe shpëlajeni me ujë të ftohtë, në një pjatë copëtoni tonin, shtoni pak vaj, domatet, qepët, pak vaj ulliri, domatet, qepët, disa ullinj të prerë në kubikë, kripë e piper.
Piqni fetat e bukës ose kalojini në një tigan, e shtojuni sipër përzierjen me tonin dhe qepët. Shtojuni piper sipas dëshirës.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment