Biskota me portokall dhe kanellë, ide e mirë për mëngjes
Falë përbërësve aromatikë dhe prezencës së mjaltit mes tyre, biskotat me portokall e kanellë janë perfekte për mëngjeset, një ide e shkëlqyer për dhuratë ose për të personalizuar tavolinën. Provoni t’i kombinoni me qumësht dhe çaj, do t’ju shijojnë vërtet.
Përbërësit:
300 gr miell
100 gr gjalpë
60 ml qumësht
2 vezë
1 lugë kafeje kanellë
Tuli dhe lëkura e gjysmë portokalli
1 lugë kafeje maja për ëmbëlsira
1 lugë kafeje sodë buke
Përgatitja:
Lani dhe tani portokajt, grini lëkurën e limonit dhe shtrydhni lëngun.
Hidhni vezët në një tas dhe më pas shtoni mjaltin, kanellën dhe sodën e bukës. Përziejini me pirun ose rrahës elektrik derisa të merrni një përzierje të bardhë dhe shkumoze.
Shtoni gjalpin e zbutur në copa dhe vazhdoni t’i përzieni, më pas shtoni lëngun dhe lëkurën e portokallit, shtoni edhe majanë e miellin derisa të merrni një brumë të konsoliduar. Mbulojeni me pëlhurë pambuku dhe lëreni në frigorifer për 30 minuta.
Ndërkohë parangrohni furrën në 160 gradë celsius. Hapni brumin me nje pëtëz dhe realizoni biskota me formën e dëshiruar.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment