Petulla të kripura me rikota dhe lulelakër: një pjatë e shëndetshme që u pëlqen edhe të vegjëlve
Petullat e kripura me rikota dhe lulelakër janë të shijshme e të shëndetshme, të thjeshta për t’u përgatitur dhe për të përdorur perimet e mbetura.
Me këtë pjatë do të surprizoni miqtë tuaja dhe do të bindni fëmijët të hanë lulelakrën, një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, i rëndësishëm për rritjen dhe shëndetin e tyre. Është një recetë e volitshme që mund të përgatitet edhe me spinaq.
Shërbejini si antipastë ose pjatë e dytë:
Përbërësit:
2 vezë
150 gr miell
100 gr rikota
200 gr lulelakër e zier
100 ml qumësht
100 gr rikota
Kripë dhe piper
Përgatitja:
Zieni lulelakrën në ujë të kripur dhe ndërsa e zieni, përgatisni pastelin duke rrahur të bardhat e vezëve dhe lërini mënjanë.
Përzieni rikotën me të verdhat e vezëve në një tas, shtoni edhe miellin e qumështin dhe përziejini derisa të merrni një përbërje homogjene pa kokrra. Shtojini kripë e piper sipas shijes suaj.
Shtypeni lehtësisht lulelakrën e zier me pirun, shtoni edhe masën e qumështit me rikota e vezë e në fund shtoni të bardhat e rrahura të vezëve dhe përziejini me kujdes në mënyrë që të përzihen mirë përbërësit.
Shtoni një lugë vaj në një tigan, skuqini petullat e krijuara me dorë në të dy anët dhe shërbejini.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment